Tezaur de minte

            În pur stil psd-ist, site-ul Primăriei Zemeş a lansat fără trâmbiţe (erau plecate la Bacău, la cine ştie ce şedinte – a se citi cumpărături) o nouă pagină: cea a realizărilor epocale din timpul mandatului de aur al economistului Dudău Costel. Zeci de culmi socialiste care au condus practic la renaşterea comunei Zemeş. (Re)înfiinţarea echipei de fotbal Gloria Zemeş (ciuca bătăilor în divizia a patra judeţeană, dar numai bună pentru mici giumbuşlucuri financiare), înfiinţarea SC Servicii Comunale Zemeş (miliarde de lei aruncate pe ferestrele administraţiei locale zemeşene, doar pentru ca edilii comunei să aibă de unde mulge combustibil şi pentru a-şi trage garduri (ca) la mama acasă), achiziţionarea unui Duster „pentru deplasările necesare din cadrul Primăriei” (a se citi naveta nesimţită a economistului comunei spre apartamentul din Comăneşti), organizarea zilelor comunei Zemeş- „Ediţia I ” (peste 1 miliard de lei pentru ţâţe, cururi şi nepoţelul primarului, celebrul Tudor), înfiinţarea unui punct de control trafic dotat cu camere video ( agenţii de pază sunt plătiţi de către SC OMV Petrom SA; controalele sunt efectuate doar pentru satisfacerea nevoilor firmei – eventuale furturi) sunt numai câteva dintre ele.

309999_458416540889191_1787264457_n

        Informaţiile care lipsesc, în schimb, de pe site-ul cu pricina sunt legate de dimensiunea şomajului din comuna Zemeş (70%), numărul de investitori atraşi (0), fondurile europene obţinute prin proiecte (0), raportul de activitate al viceprimarului comunei, convocatoarele şedinţelor Consiliului Local Zemeş (de o luunnggăăă bucată de vreme lipsesc cu desăvârşire), numărul foştilor angajaţi ai brutăriei edilului transformaţi, cât ai zice „dudă”, în angajaţi ai Primăriei Zemeş  şi alte „nimernicii” dintr-astea care ar ţine de transparenţa administrativă.

        P.S.: Oricâte pagini de „succesuri” ar mai inaugura, din banii noştri, de-acum înainte, site-ul Primăriei Zemeş, nu ar fi suficiente pentru mistificarea realităţii. Cu excepţia reabilitării drumului comunal (şi aia doar pe jumătate şi cu bani rămaşi de la fosta administraţie) activitatea actualei administraţii zemeşene poate fi sintetizată într-un singur cuvânt: obscură. În nici doi ani de zile, s-au „scurs” bani cât pentru toate administraţiile trecute la un loc. Şi-au tras căsuţe, gărduleţe şi maşinuţe într-o grabă justificată, poate, doar de subţirimea neuronală a acestora. Acum, însă, odată cu metabolismul în creştere al DNA-ului, le-ar da pe toate pe o seară liniştită. Prea târziu…

P.P.S.:

Avem un bărbat între noi şi lumină
ne luăm din luminile ochilor săi
e blând ca amurgul sfinţind Bucovina
şi aprig ca Oltul vuind printre văi
pământul acesta l-a dat, într-o iarnă
aşa cum dă iarba dintâi, prevestind
schimbarea la faţă a firii şi-a vechei
suflări româneşti cu peceţi de argint.

Şi multe zăpezi l-au albit pe la tâmple
şi-atâtea adânci nedreptăţi l-au durut
tăind pentru noi pârtii largi către viaţă
el steagul de foc tot mai sus l-a ţinut
astfel şi-a urmat Ceauşescu destinul
cu-o dragoste vie de oameni ăn piept
astfel nu mai mira pe nimeni ca astăzi
e falnic stejar şi cârmaci înşelept.

Iubindu-şi lucid şi din inimă ţara
oşteanul din el n-are tihnă deloc
şi pieptul şi-l pune viteaz la fruntarii
şi pace el vrea, şi belsug,şsi noroc
închin, dar, un cantec de slavă în cinstea
acestui tezaur de minte şi har
el, care, luptând ne-a redat demnitatea
de neam de eroi şi popor legendar!

                                                    („Poem de închinare” – Corneliu Vadim Tudor)

3 gânduri despre „Tezaur de minte

  1. Dasteru primariei nu il da vrabiutei sal conduca, cind era la fabrica conducea dasteru sefului si fara carnet pe drumu public.

  2. Are mare simpatie edilu Zemesului de familia lui adorata, il serveste cu APL sa faca cumparaturile, Taxiu trebue sa scoata bani sa nu moara de foame,sau ajuns si ei. Rusine

  3. E clar daca citezi din opera marelui pupincurist Vadm Tudor.Bun gasit tovule, da-i cu criticile tale constructive, ca eu te sustin.

Lasă un comentariu